Chutney courgette
Omschrijving
Chutney is een kruiden compote.
Voor 4 tot 5 potten van 1/3 liter. De potten moeten deksels hebben die niet gaan roesten.
Ingrediënten en bereidingswijze
Zet een roestvrijstalen pan op met
- 0,5 liter azijn en
- 400 gram suiker, roer totdat de suiker opgelost is
Voeg toe: - 1 kg in kleine stukjes gesneden courgette
- 400 gram gesnipperde uien
- 100 gram rozijnen
- 1 kaneelstokje
- 1 theelepel geplet korianderzaad
- 1 theelepel gehakte gember (merk Go-Tan)
In een thee ei of een stukje gaas: - 4 kruidnagelen
- 8 zwarte peperkorrels gekneusd
- Zie 'Potten vullen met chutney, zoet/zure producten of jam'.
- Breng aan de kook, laat drie kwartier pruttelen.
- Verwijder de ingepakte kruiden en het kaneelstokje.
En dan komt het moeilijkste:
zes weken laten staan, want dan is deze houdbare chutney pas goed op smaak.
Echter kort na maken is deze chutney ook al smakelijk.