Curry pompoen (vegetarisch)
Ingrediënten
- 140 gram ongekookte rijst of 250 g gekookte kikkererwten
- 150 gram ui, gesnipperd
- 1 groene paprika, in stukjes
- olijfolie om in te bakken
- 500 g pompoenvruchtvlees, in kleine blokjes
- kerriepoeder, naar smaak mild tot scherp (of 1 eetlepel groene currypasta)
- 200 ml kokosmelk
- 1 groentebouillonblok
- koriander of de blaadjes van 3 takjes peterselie
Bereiden
- Kook de rijst of warm de kikkererwten op
- Fruit ui en paprika in 2-3 eetlepels olijfolie.
- Doe de pompoen erbij en fruit die mee.
- Kruid alles met kerriepoeder of groene curry.
- Voeg de kokosmelk en het groentebouillonblok toe en laat het gerecht op laag vuur in 20 minuten gaar worden.
- Roer de rijst of kikkererwten door het curry mengsel.
Strooi voor het serveren peterselie of koriander over de curry.