Spaghetti pompoen
Deze pompoen heeft weinig smaak, maar is leuk om te bereiden als er gasten zijn. Ook is deze pompoen geschik voor mensen die allergisch zijn voor tarwe en gluten. |
Koken pompoen:
- In z'n geheel koken.
- Prik de schil op verschillende plaatsen in met een vork of breipen.
- Kook de pompoen met wat zout onder water in 40 tot 50 minuten gaar.
- De pompoen is in ieder geval gaar als de schil gaat barsten, of steek er de punt van een mes in. Als deze er makkelijk insteekt, dan is de pompoen wel gaar.
- Snij de pompoen doormidden (gebruik ovenwanten).
- Lepel het zaad er uit.
- Haal met een vork het vruchtvlees los.
Laat het uitdampen en wring het vruchtvlees uit, er komt best veel vocht uit.
Tip: gebruik een dubbele zeef om vocht uit het vruchtvlees te duwen, onderstaande voorbeeld afbeelding is voor vocht verwijderen uit een courgette.
Ingrediënten:
- spaghettipompoen
- 500 gram tomaten
- 1 grote ui
- 1 theelepel gehakte knoflook (merk Go-Tan)
- 500 gram gekruid rundergehakt
- 500 gram courgette
- 1 pot spaghettisaus
- 1 paprika
- Eventueel aardappelzetmeel
Bereidingswijze:
- Kook de spaghettipompoen.
- Kook in een 2e pan zonder deksel nr. 2 t/m 4 30 minuten.
- Bak in een 3e grote pan gehakt en voeg nr. 6 t/m 8 toe, kook dit 20 minuten.
- Voeg de inhoud van de 2e pan aan de 3e pan toe.
- Bind indien nodig met een beetje aardappelzetmeel.
- Voeg de spaghetti toe.
- Lekker met een krop sla gemengd met slasaus en zout/zure courgettes