Zoetzure courgettes met paprikaZoetzure courgettes met paprika

Omschrijving

Voor 5 tot 6 potten zoetzure courgettes van 1/3 liter. De potten moeten deksels hebben die niet gaan roesten.

Ingrediënten

  • 1 kg courgettes
  • 300 gram uien
  • 1 rode paprika
  • 3 afgestreken eetlepels zout
  • 5 dl ijskoud water
  • 5 dl azijn
  • 250 gr suiker
  • 1 theelepel dille
  • 2 volle eetlepels kurkuma (= koenjit)
  • 1 eetlepel mosterdzaad

Voorbereiding

  • Snij de courgettes in plakjes, snipper de ui en paprika.
  • Doe de groenten met het zout en het water in een kom en zet deze minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
  • Giet het mengsel af en voeg azijn, suiker, dille, kurkuma en mosterdzaad toe
  • Breng het mengsel aan de kook en laat dit op een laag vuur 2 minuten doorkoken.
  • Zie 'Potten vullen met chutney, zoet/zure producten of jam'.
  • Vul de potjes met het courgette mengsel.
  • Na een week zijn ze klaar om te eten.

Zoet/zure courgettes zijn zeker 1 jaar houdbaar.