Zoetzure courgettes met munt

Omschrijving

Onder andere erg lekker op een boterham met kaas, maar ook lekker bij sla.
Voor 3 potten zoetzure courgettes van 1/3 liter. De potten moeten deksels hebben die niet gaan roesten.

Ingrediënten

  • 600 gram courgettes
  • 300 ml azijn
  • 200 gram suiker
  • 0,5 theelepel kurkuma (= koenjit)
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 ui of 3 bosuien
  • 1 theelepel mosterdzaad (rond)
  • 1 theelepel franse mosterd
  • 12 gram verse muntblaadjes
  • eventueel 7 takjes verse selderijblaadjes

Bereiding

  • Zie 'Potten vullen met chutney, zoet/zure producten of jam'.

  • Meng de suiker, kurkuma en zout in een pan
  • Voeg de azijn toe
  • Zet de pan op het vuur
  • Snijd de courgettes ongeschild en de uien in dunne plakjes.
  • Voeg ze toe aan het azijn mengsel
  • Voeg mosterdzaad en de franse mosterd toe
  • Laat dit mengsel 15 minuten koken
  • Voeg aan het einde van de kooktijd de muntblaadjes en eventueel de selderijblaadjes toe
  • Vul de potten

Zoet/zure courgettes zijn zeker 1 jaar houdbaar.